flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наказ про введення Контакт-центру органів судової влади

14 липня 2021, 12:50

 

ДЕРЖАВНА СУДОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

 

Н А К А З

 

13 липня 2021

                          Київ

  241

 

 

Про введення Контакт-центру органів

судової влади та служби технічної

підтримки користувачів Єдиної судової

інформаційно-телекомунікаційної

системи в дослідну експлуатацію

 

          Відповідно до пункту 8 частини першої статті 152 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", рішень Вищої ради правосуддя від 26.03.2020 № 880/0/15-20 та від 23.04.2020 № 1052/0/15-2 щодо прискорення впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, Концепції побудови Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженої наказом ДСА України від 07.11.2019 № 1096                        (із змінами), наказу ДСА України від 18.09.2020 № 418 "Про затвердження плану заходів із забезпечення створення та функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи" та враховуючи лист Державного підприємства "Центр судових сервісів" від 10.06.2021 № 97-2021, 

НАКАЗУЮ: 

  1. Запровадити з 15 липня 2021 року в дослідну експлуатацію Контакт-центр органів судової влади та служби технічної підтримки користувачів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, як складової центральної системи Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.
  2. Державному підприємству "Центр судових сервісів" (Слюсаренко А. В.) забезпечити:

2.1. Консультативну та дистанційну підтримку з технічних питань щодо функціонування відкритого середовища Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

2.2. Надання довідково-консультативної допомоги громадянам, підприємствам, установам, організаціям, з питань, що стосуються діяльності ДСА України та/або територіальних управлінь ДСА України, а саме:

2.2.1) адрес та контактних телефонів судових установ, розкладу роботи та розкладу прийому громадян;

2.2.2) стану розгляду судових справ;

2.2.3) розрахунку судового збору та можливі способи його сплати та повернення судового збору;

2.2.4) надання інформації про перелік можливих державних установ, що надають правову (безкоштовну) допомогу в разі виникнення юридичних питань.

2.3. Прийом та реєстрацію заяв і скарг громадян, підприємств, установ, організацій з питань, що стосуються діяльності ДСА України та/або територіальних управлінь ДСА України.

  1. Управлінню забезпечення діяльності керівництва ДСА України (Мельнікова М. О.), управлінню інформатизації та судової статистики (Слоніцький О. Є.), юридичному управлінню (Опанасюк Т. І.), за участю Державного підприємства "Центр судових сервісів" (Слюсаренко А. В.) не пізніше 30 робочих днів з дня видання цього наказу розробити проект Порядку роботи Контакт-центру органів судової влади та служби технічної підтримки користувачів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.
  2. До затвердження Порядку роботи Контакт-центру органів судової влади та служби технічної підтримки користувачів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи Державному підприємству "Центр судових сервісів" керуватися вимогами, визначеними в Порядку роботи "гарячої" телефонної лінії Державної судової адміністрації України, затвердженому наказом ДСА України від 16.11.2016 № 233.
  3. Управлінню організаційного забезпечення та контролю (Парубченко Т. В.) довести копію цього наказу до заступників Голови                     ДСА України, радника Голови ДСА України, керівників самостійних структурних підрозділів ДСА України, місцевих адміністративних і господарських судів, апеляційних загальних, адміністративних і господарських судів, територіальних управлінь Державної судової адміністрації України та Державного підприємства "Центр судових сервісів".
  4. Начальникам територіальних управлінь ДСА України не пізніше наступного робочого дня за днем отримання цього наказу довести його копію до місцевих загальних судів відповідного регіону.
  5. Прес-службі (на правах сектору) (Лисенко А. М) не пізніше наступного робочого дня за днем його видання опублікувати цей наказ у розділі "Нормативно-правова база" рубрики "Інше" офіційного сайту ДСА України.
  6. Цей наказ набирає чинності з дня його видання.
  7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Державної судової адміністрації України Чорнуцького С. П.

 

 

Т. в. о. Голови

Державної судової

адміністрації України                          /підпис/                            О. Сальніков