flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інклюзивний суд: основні поняття і шляхи розвитку

07 лютого 2018, 10:02

Інклюзивний суд: основні поняття і шляхи розвитку.

       Керівник апарату суду Зазимко Тетяна Миколаївна, 02 лютого 2018 року взяла участь у семінарі-тренінгу на тему: «Інклюзивний суд: основні поняття і шляхи розвитку», що відбувся в Апеляційному суді Чернігівської області за сприяння Всеукраїнської громадської організації «Правозахисна спілка інвалідів» спільно з громадською організацією «Інститут судового менеджменту» та Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України.           

       Участь у заході взяли представники Апеляційного суду Чернігівської області, Господарського суду Чернігівської області, Чернігівського окружного адміністративного суду, суддівського корпусу та працівники апаратів місцевих судів Чернігівської області, представники правоохоронних та інших органів державної влади.

       Спікерами та тренерами семінару виступили: заступник керівника апарату ВС - керівник секретаріату КГС ВС Пляс Н.П., голова ВГОІ «Правозахисна спілка інвалідів» Вознюк О.Г., голова Апеляційного суду Чернігівської області Тагієв С.Р., заступник голови Ради суддів України  Моніч Б.С., голова правління  ГО «Інститут судового менеджменту» Чумак Н.А. та член Національної Асамблеї людей з інвалідністю України   Полознюк О.М.

       Під час заходу учасники семінару ознайомились з основними поняттями «Людина з інвалідністю», «Інклюзія», «Доступність», «Універсальний дизайн», «Розумне пристосування», а також з навичками етичної поведінки з особами, які мають різні особливості порушень; переглянули цікаві та змістовні відео.

       Одразу після семінару відбулось засідання Робочої групи із забезпечення доступності суду та судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.